Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

LETOŠNÍ INTERSPORT CHRISTMAS RUN JE V CÍLI

VÁNOCE MOHOU ZAČÍT

VÁNOCE MOHOU ZAČÍT

Vánoční atmosféra už je cítit na každém kroku a nejinak tomu bylo v sobotu v Mostě, kde se běžel čtvrtý a poslední závod seriálu INTERSPORT CHRISTMAS NIGHT RUN.

V Mostě účastníky přivítalo příjemné počasí s teplotami nad nulou. Jako vždy se běželo v centru, start a cíl byl na 1. náměstí přímo před magistrátem, trasa pak vedla z podstatné části přes park Šibeník. Jako vždy nejprve běhaly děti v nezávodním NN KIDS CHRISTMAS RUN. Následovala letošní novinka a to závod na jeden kilometr s podtitulem Uteč Grinčovi. 

Tento víceméně sprint byl jednoznačně záležitostí žen. Vyhrála totiž Karla Mudrová z TJ VS Kadaň v čase 4:10.89, druhá byla Kateřinka Šebková díky času 4:25.16 a jen těsně, o šest setin vteřiny, byla třetí Petra Slachová. Ženy obsadily prvních pět míst, do nejlepší desítky se dostali jen dva muži.

Na pětikilometrovou trasu INTERSPORT CHRISTMAS NIGHT RUN, která startovala v pět hodin večer, se vydalo na čtyři sta běžců a běžkyň. Nejrychlejší ze všech byl Karel Splítek (Adventní běhání) ve skvělém čase 16:41.86. Druhý byl Jan Vaníček (MIZUNO TEAM / NIGHT RUN TEAM), který je na závodech pod taktovkou Tomáše Pavla dobře známý, v jeho případě se časomíra zastavila na hodnotě 17:36.36. Jen o třiatřicet setin vteřiny pomalejší pak byl Miroslav Vokálek (Vokys fire boy). Ten byl dokonce v času od přeběhnutí startovní fotobuňkou rychlejší, ale na závodech se vždy hodnotí čas od startovního výstřelu.

Pátá celkově a první v ženách byla Klára Mirvaldová (TJ VTŽ Chomutov), zaběhla čas 18:03.66. Do první desítky se dostali také vítězové veteránských kategorií M40 a M50. Byli to Jiří Bradáč z NN2023 díky času 19:11.07 a domácí Martin Vodrážka (AK Most), který zaběhl čas 19:27.74. Kategorii M60 pak vyhrál Petr Drahý (Chomutov) v čase 22:51.61. Vítězkou kategorie Z40 byla Olga Kantová (SPONA Teplice), která zaběhla čas 20:37.28. Kategorii Z60 vyhrála v čase 22:09.05 Zuzana Vítková (Rozběháme Česko), Z50 za  23:05.77 Zdenka Kováčová.

Tu pravou vánoční atmosféru navodil nejen nespočet červených santovských čepic i dalších kostýmů, zvuky koled nebo svítící cílová brána, ale třeba i medaile s panem Perníčkem.

 Ani ne za týden se pak běžci opět sejdou na startu, v Hradci Králové startuje innogy WINTER RUN, který bude i letos Českomoravským pohárem v zimním běhu. „Startovní listina se pomalu plní, do Hradce už jsou přihlášené skoro tři stovky účasníků, tak se těšíme, že budeme zase přepisovat rekordy,“ usmál se závěrem šéf pořadatelského týmu Tomáš Pavel a popřál všem běžcům a běžkyním hezké Vánoce a úspěšný nový rok.

Sdílet