Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

INTERSPORT CHRISTMAS RUN odstartoval

Zkrátí čekání na Vánoce

Zkrátí čekání na Vánoce

Mrazivé počasí přivítalo účastníky prvního závodu čtyřdílného seriálu zážitkových běhů INTERSPORT CHRISTMAS NIGHT RUN. Přesně měsíc před Božím hodem, tedy 25. listopadu, se přes šest set startujících sešlo v centru Brna. 

Vánoční písničky a spousta červených čepiček i dalších symbolů Vánoc navodily v nejstarším a největším brněnském parku Lužánky tu pravou atmosféru. Za setmění nejdříve závodily děti do čtrnácti let v nesoutěžním NN KIDS CHRISTMAS RUN, další závod už byl soutěžní. Převážně mladší běžci a běžkyně se utkali také v běhu na jeden kilometr, který měl podtitul Uteč Grinčovi. Ten stál před startovní čárou a poté, co ho všichni předběhli, začal naopak on nahánět je. Nejrychleji proběhl parkem Artem Shapoval v čase 3:38.33. Za ním se umístili Martin Singr (SKP Nymburk) v čase 3:46.81 a na setinu přesně o deset vteřin pomalejší Jan Barth. 

Po rozcvičce, která byla tematická se Santou, se už začal chystat hlavní závod. Dva okruhy po Lužánkách, dohromady zhruba pět kilometrů, nejrychleji prolétl Erik Flajžík z Ak Holíč v čase 16:57.07. Druhý doběhl Jiří Bělohlávek z Optimal-Energy.cz (18:45.54), třetí Richard Pospíšil (18:56.91). Na pátém místě byl nejrychlejší čtyřicátník Pavel Šimek závodící za NN2023, zaběhl 19:08.89. Desátá pak byla v čase pod dvacet minut (19:51.00) první žena, Jarmila Hastíková z Veselí nad Moravou. 

V kategorii Z30 vyhrála Petra Naďová z MIZUNO TEAM (21:18.36). Kousek za sebou pak doběhli nejrychlejší padesátník a šedesátník – mladší Václav Lacina (NN2023) měl čas 23:11.09, Jaroslav Balák pak 23:13.98. Kategorii Z50 ovládla Jarka Dubová díky času 24:23.87, kategorii Z60 Eva Červinková, ta zaběhla 29:30.01. V rodinných týmech pak vyhrály známé tváře Martina a Michal Mazáčovi závodící v barvách NN Night Run Teamu, v součtu zaběhli čas 42:03.59. 

Závod na pět kilometrů dokončilo téměř čtyři sta běžců a běžkyň, řada z nich se na trať vydala s červenými čepicemi ve stylu Santa Clause nebo jinak tematicky oblečení. Ať už bylo cílem zaběhnout co nejlepší čas nebo si jen užít atmosféru, na své si přišli všichni. „Sníh sice není, ale to nevadí, přes šest set startujících je rekord, medaile s Panem Perníčkem se líbí, je to super,“ chválil si v cíli šéf organizačního týmu Tomáš Pavel. 

Přímo se nabízí otázka, jestli se brněnské závody přesunou do Lužánek, jejichž poloha v centru moravské metropole s sebou nese kladné i záporné aspekty. „Winter Run i Night Run bude opět startovat v dobře známém a tradičním sportovním areálu KOMEC. Nicméně o možné změně uvažujeme a třeba k ní v budoucnosti dojde,“ naznačil ředitel. 

V místní části Brno – Komárov se běžci sejdou už 20. ledna, kdy se poběží druhý závod unikátního zimního seriálu innogy WINTER RUN. Ten odstartuje už o týden dříve v Hradci Králové a dále pak navštíví České Budějovice, Ostravu, Olomouc a Prahu. To však bude až po Novém roce, ještě letos si mohou běžci zaběhnout zážitkový INTERSPORT CHRISTMAS NIGHT RUN v Praze.

Fotografie: https://photo.lopataa.site/event/christmas-run23-brno

 

Sdílet

Galerie