Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

INTERSPORT CHRISTMAS NIGHT RUN V OLOMOUCI

ÚČAST ATAKOVALA  TISÍCOVKU

ÚČAST ATAKOVALA  TISÍCOVKU

Devět stovek běžců a běžkyň si nenechalo devátého prosince ujít devátý ročník INTERSPORT CHRISTMAS NIGHT RUN. Tím tento závod, který se běžel ve skutečně zimních podmínkách, nepřišel o pozici toho nejoblíbenějšího na Moravě.

V Olomouci se závodilo na dobře známých tratích v okolí Výstaviště Flora, která nabízí skvělé zázemí a možnost vidět běžce z jednoho místa hned několikrát. Platilo to také o závodě dětí na jeden kilometr v rámci NN KIDS CHRISMAS RUN a stejně tak o sprintu  na 1 km, který se běžel s podtitulem Uteč Grinčovi. Nejrychlejší byl Daniel Zapletal (Rybáři) v čase 4:25.65, o tři a půl vteřiny zpět byl Dominik Černý z Biatlonu Prostějov a třetí doběhl Jiří Trdý, jeho čas byl 4:31.80. Osmá byla nejrychlejší žena, Sabina Kamenná  z STG Havířov v čase 5:11.88.

V pět hodin večer odstartovaly stovky běžců do hlavního závodu, pětikilometrového INTERSPORT CHRISTMAS NIGHT RUN. Jednoznačně nejrychlejší byl Michal Dočkálek reprezentující MIZUNO TEAM, jeho čas byl 17:48.97. Druhý doběhl Vít Šnopl z #GLADIATORRACETEAM (19:01.10) a třetí Vladimír Makovský (19:04.28). Do desítky se pak vešel i nejrychlejší padesátník, kterým byl David Hanke z NN Night Run Teamu, pravidelný účastník závodů pod taktovkou Tomáše Pavla. Tentokrát zaběhl čas 20:29.91. Vítěz kategorie M40 Jan Šejna startující ze zadních pozic zapsal výsledek 21:37.36. V kategorii M60 potom nenašel přemožitele Jaroslav  Balák (23:05.05).

Nejrychlejší ženou byla v čase 20:29.84 osmá Martina Mazáčová (NN Night Run Team), ta ale brala už tradičně zlato v rodinných týmech, její parťák Michal byl před ní sice jen o jednu pozici, ale také o půl minuty. Na nejvyšší stupínek tak vystoupala Gabriela Weissová (MIZUNO TEAM), její čas byl 21:10.55. Nejrychlejší  v kategorii Z50 byla Irena Koutná v čase 21:59.79, v Z40 Gabriela Mateřánková z BKČS (24:01.76).

Závodníky podél trati povzbuzovali hudbou i muzikanti, což si běžci i běžkyně pochvalovali. „Cimbálovka během závodu byla skvělá,“ uvedla například Dana Švantnerová a stejně jako ostatní hudebníkům poděkovala. Slova chvály pak mířila od dalších účastníků na celý závod a to pořadatele pochopitelně těší. „Olomouc ani tentokrát nezklamala, děkujeme všem za přízeň a těšíme se na týden v Mostě,“ vzkázal šéf organizátorů Tomáš Pavel. Po závodě v severočeské metropoli se nebude závodit jen krátkou dobu, začátkem ledna totiž začne už rovněž tradiční innogy WINTER RUN, který bude i letos Českomoravským pohárem v zimním běhu.

 

Záštitu nad akcí převzal primátor statutárního města Olomouce Mgr. Miroslav Žbánek, MPA. a hejtman Olomouckého kraje Ing. Josef Suchánek.

Akce se uskutečnila za finanční podpory statutárního města Olomouc a Olomouckého kraje.

Sdílet